onsdag 21 december 2011

Målare Falkenberg tipsar - Ytbehandla trä på terrass


Vi som skriver på Målare Falkenberg tycker inte är alltid nödvändigt att behandla terrassgolvet - det slits av väder och vind och får en grå patina som så många tycker om, och del murknar inte särskilt snabbare bara för att du inte behandlar det med olja. Men många menar att golvet blir snyggare med olja, det får vi på målare i Falkenberg höra titt som tätt, men också därför att det inte blir så många sprickor. Om du vill underhålla utegolvet eller ej är alltså helt upp till dig. Har du valt färdigbehandlade material föreslår vi emellertid att du fortsätter med behandlingen - vanligtvis form av pigmenterad olja.

Tvättning är viktigast - tycker Målare i Falkenerg
Står det tätt med buskar och träd intill terrassen kan de skugga så att tJiiväxt av mögel och alger gynnas. Algerna håller kvar fukten och motivet blir fult och halt att gå på. Därför är det nödvändigt att tvätta av det vartannat år, och alltid före en oljebehandling. Det finns flera sätt att göra det på: skurning är effektivt och skonsamt. Fukta först ytan med vatten. Häl] errasstvätt eller såpa i ljummet/varmt vatten och applicera. Låt det verka i 30 minuter innan du skurar av ytan med en rotborste längs med fibrerna. Om du använder ett förtängningsskaft slipper du krypa omkring på knäna. Skölj noga och upprepa om du inte fått bort allt.

Högtrycksspolning kan användas med försiktighet. Lägg först på en såpalösning som får ligga en stund, innan du använder högtryckstvätten med reducerat tryck eller bred stråle. Det bästa är att ansluta ett terrasstvättmunstycke på spolröret till högtryckstvätten. I detta sitter två roterande munstycken, alltså inga borstar, och metoden är skonsam, men effektiv.

Av Jönsson, Målare Falkenberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar